Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowym
Pierwsza faza (szybka i skuteczna redukcja wagi)
Delikatne mięso kurczaka z aksamitnym sosie grzybowo-śmietanowym z dodatkiem warzyw to wykwintna propozycja obiadu czy kolacji, która z pewnością zadowoli wszystkich amatorów pożywnych posiłków. Wysokiej jakości skład dostarczy Wam sporo protein, dzięki czemu nieprędko będziecie głodni.
Gotowe danie o wysokiej zawartości białka, niskiej zawartości cukru oraz tłuszczu.
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:
Wartość odżywcza 100 g 1 porcja/porcja 270 g
kJ 318 863
Kcal 76 206
Tłuszcze (g) 2,2 6,0
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g) 1,4 3,7
Węglowodany (g) 1,9 5,0
W tym cukry (g) 0,7 2,0
Błonnik (g) 1,5 3,9
Białka (g) 11,5 31,0
Sól (g) 0,8 2,1
Skład: grzyby 33%, gotowane mięso z kurczaka 30% (filet wewnętrzny z kurczaka, sól), woda, marchew, śmietana 6%, seler, cebula, białko mleka, białe wino, modyfikowana skrobia kukurydziana, czosnek, naturalny aromat, sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa i guma guar, liść laurowy i tymianek.
Alergeny: mleko, seler.
Sposób przygotowania: Przebić lub zdjąć pokrywkę i podgrzewać 2–3 minuty w kuchence mikrofalowej przy maksymalnej mocy. Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.
Ostrzeżenie: Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku używania produktu jako część niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na opakowaniu.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze do 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.