Sałatka z tuńczykiem
Pyszna sałatka z tuńczykiem i warzywami to świetna propozycja na szybkie, pożywne danie w pracy czy w domu. Wysokiej jakości skład dostarczy Wam sporo protein i błonnika, dzięki czemu nieprędko będziecie głodni.
Gotowe danie o wysokiej zawartości białka, niskiej zawartości cukru oraz tłuszczu.
Masa 1 porcji: 180 g
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU:
Wartość odżywcza 100 g 1 porcja 180 g
kJ 324 583
Kcal 77 138
Tłuszcze (g) 2,0 3,5
Z tego nasycone kwasy tłuszczowe (g) 0,2 0,4
Węglowodany (g) 3,5 6,2
W tym cukry (g) 1,4 2,5
Błonnik (g) 1,4 2,5
Białka (g) 10,5 19,0
Sól (g) 1,0 1,8
Skład: woda; tuńczyk 23% (tuńczyk, woda, sól); zielone fasolki 14%; pomidory 9,5%; czerwona papryka 5%; kukurydza 4%; zielone oliwki; ocet; musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, środek zakwaszający: E330, przeciwutleniacz: E224); koncentrat pomidorowy; białko mleka; białko sojowe; sok cytrynowy; szalotka; bazylia; oliwa z oliwek; sól; substancja zagęszczająca: guma guar.
Alergeny: mleko, soja, ryba, gorczyca.
Sposób przygotowania: Przeznaczone do bezpośredniego spożycia.
Ostrzeżenie: Produkt nie może być używany jako jedyne źródło odżywiania i musi być częścią zdrowej, urozmaiconej diety oraz zdrowego trybu życia. Podczas stosowania produktu należy przestrzegać zasady dostatecznego spożycia płynów (min. 1,5 l dziennie).W przypadku używania produktu jako część niskokalorycznej diety, należy stosować się do zaleceń lekarza, farmaceuty lub wykwalifikowanego terapeuty z zakresu żywienia ludzi. Niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży oraz matek karmiących. Produkt spożywczy przeznaczony dla osób w wieku powyżej 18 lat. Nie należy przekraczać zalecanej dawki!
Numer partii oraz termin przydatności do spożycia: na opakowaniu.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze 15–22°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Francja.